Известие

Collapse
No announcement yet.

Свързване на туба

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свързване на туба

Здравейте. Реших да сложа бас туба в багажника на колата, но не знам щипките на вратите къде са, за да прекарам кабела от тубата до акумулатора. Някой може ли да ме улесни, като ми покаже на някакви снимка от багажника до отпред откъде да мине кабела и къде са щипките на вратите. Колата е комби. Някой ако знае по-лесен начин за прекарването на кабела, нека сподели. Благодаря
    Алфа Ромео 156 1.9 140кс 2003г

Не разбрах какво ще правиш във вратите. Трябва да махнеш праговете за да надигнеш мокета и да пъхнеш кабела там. Обаче в това студено време всичките пластмасови щипки ще са много трошливи
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
      Не разбрах какво ще правиш във вратите. Трябва да махнеш праговете за да надигнеш мокета и да пъхнеш кабела там. Обаче в това студено време всичките пластмасови щипки ще са много трошливи
      А те къде да и колко са? После накъде продължавам?

Comment

Те са точно под праговете, има и по някоя рапидка за цвят. А като махнеш прага на предната и задната врата + задната седалка мисля че ще прокараш кабела до багажника. Но пак казвам италианска пластмаса ще се изпочупи
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Те са точно под праговете, има и по някоя рапидка за цвят. А като махнеш прага на предната и задната врата + задната седалка мисля че ще прокараш кабела до багажника. Но пак казвам италианска пластмаса ще се изпочупи
          Т.е. да си търся нови прагове?

Comment

E не, но ако си толкова мераклия да ги разглобяваш си намери топло място.
            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

E не, но ако си толкова мераклия да ги разглобяваш си намери топло място.
              Явно за да пусна кабела, трябва да ги махна, нали така? Сега идва въпросът ,откъде да ги взема?'
              Last edited by kiril156; d.m.y г., 18:47.

Comment

Първоначално публикувано от kiril156 Покажи съобщение
                Т.е. да си търся нови прагове?
                Абе излизат с чалъм, повдигаш от единия край и трябва да ги лъзнеш, назад май и излизат, щипките остават на ламарината, после вадиш щипките и ги нахлузваш там отдето са се изсухлили и после слагеш прага с потупване.Ма аз пак го пукнах моя....малко ама...
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

При мен монтажа се извърши както е обяснил колегата по-горе,беше лято и въпреки това прагчето на задната врата се счупи в единия ъгъл. Верно итал. пласмасата е трошлива.
                  156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                  KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                  Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                  Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
                    При мен монтажа се извърши както е обяснил колегата по-горе,беше лято и въпреки това прагчето на задната врата се счупи в единия ъгъл. Верно итал. пласмасата е трошлива.
                    От коя страна прекара кабела?

Comment

От страната на шофьора сме прекарали кабела от акумулатора до багажника,под кората на чистачките има едно гумено уплътнение през него без да дупчиш излишно напъхваш кабела и го издърпваш от към бушоните демек отвън на вътре(на мен ми беше по-лесно така),после под прагчетата и така под задната седалка и в багажника.
                      А от другата страна чинчовите кабели(3 броя) до усилвателя-2 и един за баса и от усилвателя за колоните до евро буксата за да вържем колоните на вратите. Усилвателя ми е 5 канален.
                      На теб 6те ти трябва само един предполагам за да вържеш баса?

Comment

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
                        От страната на шофьора сме прекарали кабела от акумулатора до багажника,под кората на чистачките има едно гумено уплътнение през него без да дупчиш излишно напъхваш кабела и го издърпваш от към бушоните демек отвън на вътре(на мен ми беше по-лесно така),после под прагчетата и така под задната седалка и в багажника.
                        А от другата страна чинчовите кабели(3 броя) до усилвателя-2 и един за баса и от усилвателя за колоните до евро буксата за да вържем колоните на вратите. Усилвателя ми е 5 канален.
                        На теб 6те ти трябва само един предполагам за да вържеш баса?
                        Да. Попринцип е система Bose и има някакъв кабел за усилвател. Обаче няма да рискуваме през него ще го направим както ти казваш.

Comment

Кабела колкото по дебел за +'са толкова по добре,
                          за -'а аз лично съм ползвал по-дебел и от +'овия. Но не е задължително.

Comment

Първоначално публикувано от kiril156 Покажи съобщение
                            Да. Попринцип е система Bose и има някакъв кабел за усилвател. Обаче няма да рискуваме през него ще го направим както ти казваш.
                            Ако имаш големия дебел сноп от Bose в багажника изобщо не си играй да теглиш друг. Замери си ги и ще намериш постоянен +12 и маса. Да не говорим че и кабелите към говорителите и баса са си там. Да не говорим че са си през бушони и с нужното екраниране.
                            А да попитам къде ти е оригиналната Bose туба.
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Ако имаш големия дебел сноп от Bose в багажника изобщо не си играй да теглиш друг. Замери си ги и ще намериш постоянен +12 и маса. Да не говорим че и кабелите към говорителите и баса са си там. Да не говорим че са си през бушони и с нужното екраниране.
                              А да попитам къде ти е оригиналната Bose туба.
                              Колата е нов внос и явно някой е решил да си ги вземе за моя сметка. И усилвателя и тубата. Намерих си оригиналния усилвател, но добра оферта за тубата нямаше. Изпадна ми един Blaupunkt туба,взех 600W усилвател пак на същата марка и ще ги свържа. Колоните си свирят, тях ги свързаха с оригиналния усилвател. Обаче се мъчат като им дам жега. Липсва им бас. Т.е. кабела който е от оригиналната туба, стига да го замеря, може и да свърши работа без да тегля нови кабеляци? Мога да снимам какво ми е останало след свързването, какви кабели са останали? Ако минава през тях тубата понеже е 200w няма ли да изгорят кабелите?
                              Last edited by kiril156; d.m.y г., 17:33.

Comment

Working...
                              X